Transgender Netwerk directeur Elise spreekt tijdens een congres over werk

Informatie op deze pagina

9 september 2024

Meld je aan voor het Congres Transitieverlof op 24 oktober

Steeds meer organisaties willen aan de slag met transitieverlof. Want het is belangrijk dat transgender mensen die op het werk in transitie gaan de juiste ondersteuning krijgen. Maar hoe kan je dit verlof vormgeven? En hoe voorkom je dat je tegen obstakels aanloopt? Deze vragen en meer bespreken we tijdens het congres over transitieverlof op donderdag 24 oktober, georganiseerd door Transgender Netwerk in samenwerking met Ahold Delhaize en COC.

Laat je inspireren door ervaringen met het transitieverlof. Tijdens het congres zijn er panels met sprekers die het transitieverlof hebben ingericht in hun organisatie en sprekers die er zelf gebruik van hebben gemaakt. Daarnaast lanceren wij een nieuwe toolkit voor het transitieverlof en de transitierichtlijn en sluiten wij af met een netwerkborrel.

Kom jij ook? Meld je snel aan!

Programma:

  • 13.30: Inloop

  • 14.00: Welkomstwoord en presentatie door Transgender Netwerk en COC

  • 14.35: Oefencasus transgender inclusie

  • 15.00: Koffiepauze

  • 15.10: Panels werknemers die transitieverlof hebben gebruikt en professionals die het verlof hebben vormgegeven

  • 16.15: Presentatie nieuwe toolkits voor transitieverlof en transitierichtlijn

  • 16.30: Netwerkborrel

Locatie: Het congres vindt plaats op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Deze locatie is op een steenworp van Amsterdam, op loopafstand van intercitystation Zaandam en goed bereikbaar met OV en auto.

Voor: Het congres is gericht op HR-professionals, managers, D&I specialisten en andere mensen die zich bezig (willen) houden met inclusie binnen organisaties.

Aanmelden: Graag van tevoren aanmelden. Deelname aan het congres is gratis. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Dit congres wordt georganiseerd door Transgender Netwerk in samenwerking met Ahold Delhaize en COC.

 

Volledig programma:

13.30: Inloop van het congres

14.00: Remke Verdegem (voorzitter van Transgender Netwerk) en Natalia Wallenberg (CHRO van Ahold Delhaize) openen het congres, gevolgd door een presentatie over transgender inclusie op de arbeidsmarkt. Lis Dekkers (Transgender Netwerk) en Freek Janssens (COC) vertellen over transitieverlof, de positie van trans personen op de arbeidsmarkt, en hoe hun organisaties deze willen verbeteren.

14.35: Op een interactieve manier behandelen wij een casus rondom genderinclusieve faciliteiten. Hierin leer je om te gaan met eventuele weerstand bij het invoeren van genderinclusief beleid.

15.00: Koffiepauze

15.10: Panel: Hoe is het om transitieverlof te gebruiken? Jaim Blauw (Senior Marketing Manager bij Aegon Asset Management) en Danielle Meeuwissen (Junior App Developer bij de Belastingdienst) hebben hier zelf ervaring mee. Toen zij in transitie gingen, konden zij gebruik maken van het verlof van hun organisaties. Zij praten met moderator Remke over hun ervaringen en welke waarde het verlof voor hen heeft.

15.35: Panel: Hoe regel je het transitieverlof in? Moderator Remke spreekt met drie mensen die betrokken waren bij het instellen van het transitieverlof in hun organisatie. Frits Kesting (Privacy Counsel Ahold Delhaize Group en Pride BRG Lead), Mike van de Langenberg (Product Manager Employee Experience bij Van Lanschot Kempen) en Ruby van Hoorn (Brand Marketing Lead bij Lush) gaan erover in gesprek. We sluiten beide panels af met een Q&A.

16.15: Om organisaties nog beter op weg te helpen heeft Transgender Netwerk een nieuwe toolkit voor transitieverlof en een voorbeeldbeleid voor de transitierichtlijn ontwikkeld. Aan het einde van het congres presenteren wij voor het eerst de nieuwe adviezen.

16.30: We sluiten de dag af met een netwerkborrel.

Graag van te voren aanmelden via het aanmeldformulier.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com