Doneren

Transgender Netwerk zet zich in voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving en de erkenning in de samenleving van het bestaan van genderdiversiteit. Dat doen wij mede dankzij jouw gift, schenking of donatie.

Draag jij de idealen van Transgender Netwerk een warm hart toe? En zou jij financieel een steentje willen bijdragen aan een van onze projecten? Zoals één van onze vele voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, onze inzet om discriminatie op de arbeidsmarkt te bestrijden en politieke lobby voor wetswijzigingen? Of wil je aan het Corine van Dun fonds bijdragen om activiteiten van lokale initiatieven voor maatschappelijke acceptatie te bevorderen: Word dan nu donateur of neem Transgender Netwerk op in je testament.

Steun het Corine van Dun fonds

Met dit fonds wil Transgender Netwerk kleinschalige initiatieven en groepen ondersteunen die activiteiten willen ondernemen die direct gericht zijn op het bevorderen van maatschappelijke acceptatie in hun eigen regio. Wil je aan dit fonds bijdragen? Vermeld dan bij je donatie: Corine van Dun fonds.

Donaties

Doneren kan éénmalig of periodiek, zonder minimumbedrag. Transgender Netwerk heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Giften en donaties zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, wanneer de hoogte van uw gift (alle schenkingen aan verschillende organisatie samengenomen) tussen 1% en 10% van uw bruto-inkomen behelst. Op de site berekenhetnu.nl vindt u hier meer over. Doneren kan met een overboeking op de bankrekening van Transgender Netwerk. IBAN: NL79 RABO 0121 8819 46 of via het formulier onderaan deze pagina.

Periodiek doneren

Periodieke schenkingen met een looptijd van minimaal vijf jaar zijn wel volledig aftrekbaar. Daarvoor is wel een onderhandse schenkingsovereenkomst nodig of een notariële actie. Wil u hiervoor meer weten neem dan contact met ons op.

Nalatenschappen

Laat een blijvende impact na met jouw nalatenschap

Door Transgender Netwerk op te nemen in jouw testament, kun je een blijvende bijdrage leveren aan onze missie om de positie van transgender personen te verbeteren. Je draagt op die manier bij aan een volledige genderdiverse samenleving. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Erfstelling

Je benoemt Transgender Netwerk als (mede-)erfgenaam, waardoor wij de gehele of een deel van jouw nalatenschap ontvangen en verantwoordelijk zijn voor de afhandeling ervan.

Legaat

Je laat een specifiek bedrag na aan Transgender Netwerk. Deze optie is laagdrempelig en stelt je in staat om eenvoudig een positieve impact te maken zonder verdere verplichtingen voor ons.

Voor een legaat hoeft ook niet een heel nieuw testament opgesteld te worden. Dat kan ook via een zogenaamde legaatakte. Dat is een eenvoudige aanvulling op een bestaand testament (of een aanvulling op de wettelijke regels) die ook via een notaris geregeld moet worden. Kijk eens bij www.doehetzelfnotaris.nl, daar kan dat simpel en goedkoop geregeld worden.

Voorbeeldformulering legaat

Ik legateer aan Stichting Transgender Netwerk Nederland, Atlantisplein 1 kamer 2.14, 1093 NE Amsterdam, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 30251161 een bedrag van € ………..

Indien Stichting Transgender Netwerk Nederland haar activiteiten beëindigd heeft en/of haar ANBI-status verloren heeft, komt dit legaat ten goede aan Stichting ……, gevestigd te ……., geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. ….. die dit legaat aan een gelijksoortig doel zal besteden.

Als de notaris deze tekst in het testament of de legaatakte opneemt, weet je zeker dat het legaat goed besteed wordt.

Waarom nalaten aan Transgender Netwerk?

  • Jouw nalatenschap helpt ons om langdurige en waardevolle projecten te realiseren die transgender personen in Nederland ondersteunen.
  • Wij garanderen dat jouw bijdrage zorgvuldig wordt besteed.
  • Transgender Netwerk heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dit betekent dat Transgender Netwerk geen erfbelasting hoeft te betalen. Elke euro van jouw nalatenschap zal besteed worden aan de emancipatie van de trans gemeenschap in het algemeen en de doelstellingen van Transgender Netwerk in het bijzonder.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@transgendernetwerk.nl, of bel ons op 020-2050915. Wij helpen je graag verder.

Wij bedanken je alvast hartelijk voor jouw interesse bij te dragen aan de werkzaamheden van Transgender Netwerk!

ANBI FC logo blauw

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com